Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Orkidea ja sen sairaudet

Celada Orkideat (lat. Orchidaceae), suosittu Orkideat on erittäin laaja. Tähän mennessä luonnossa on kuvattu noin 30 000 kasvitieteellistä lajia. Yli 100 000 hybridiä ja lajiketta on luotu risteyttämällä keinotekoisissa olosuhteissa. Tämä osoittaa niiden suuren suosion ja suosion koristekasvien viljelijöiden keskuudessa. Nykyään orkidea löytyy monista kotitalouksista.

Ajan myötä orkideanviljelijä kohtaa varmasti sairauksia ja tuholaisia, jotka saastuttavat näitä kasveja.

Niitä esiintyy pääasiassa laiminlyötyillä ja huonosti kasvatetuilla kasveilla. Jotta tauti tai tuholainen voidaan diagnosoida ajoissa ja oikein, viljelijän on tiedettävä, mikä on epänormaalia kasvinsa ulkonäössä ja yleisessä tilassa. Jos ongelma havaitaan alussa, onnistuneen hoidon todennäköisyys on paljon suurempi. On kuitenkin pidettävä mielessä, että orkideat vaihtavat lehtiä säännöllisesti, joten lehtien kellastuminen voi olla myös täysin luonnollinen ilmiö.

Juurien, pseudo-mukuloiden ja maapähkinöiden mätäneminen

Se muodostuu pitkäaikaisesta ylimääräisestä vedestä alustassa. Se voi johtua myös tartunnan saaneen maaperän tai saastuneiden työkalujen lisäämisestä. Sairas kasvi heikkenee, ei kasva ja voi vähitellen kuolla.

Tarkistamme kasvin juurijärjestelmän ja poistamme vaurioituneet osat, jotka ovat ruskeita ja jopa kuohkeita. Jätämme juuriin vain kiinteät valkoiset osat, joita käsittelemme riittävästi sienitautien torjunta -aineilla. Sitten istutamme orkidean uuteen substraattiin ja kukkaruukkuun. Tuhoamme sairaat osat.

Terälehtihometta

Jos ympäristö, jossa orkidea kasvaa, on liian lämmin ja kostea, se voi tarttua Botrytis -sieneen. Tauti ilmenee ruskeista mustiin pilkkuihin kukissa. Se on erittäin tarttuvaa. Terälehdet on poistettava ja tuhottava välittömästi. Myös viljelyolosuhteita on mukautettava vastaavasti. Käsittelemme kasvia fungisidisella liuoksella.

Musta mätä

Jos se on kasvilla   jos liikaa seisovaa vettä pitkään, lehtiin voi ilmestyä mustia täpliä, jotka leviävät vähitellen koko kasviin. Poista ja tuhoa vaurioituneet osat, käsittele kasvi sienitautien kanssa .

Bakteeri pehmeä ja ruskea mätä

Tämä tauti hyökkää sopimattomasti lämpimässä ja kosteassa ympäristössä kasvatettuja orkideoita kohtaan. Levitä vedellä. Oireet ovat lehtien vetisiä osia, joita reunustaa usein keltainen. Tauti leviää nopeasti orkideoiden juurille ja pseudomukuloille . Mätäiset osat haisevat epämiellyttävältä. Poistamme ja tuhoamme tartunnan saaneet osat. Käsittelemme koko Orchid ja kaikki lähellä kasveja sopivalla fungisidin.

Virustauti

Virosi on vaarallisin orkideoihin vaikuttava sairaus. Kasvin tartunta viruksilla ilmenee yleisesti hitaassa kasvussa, lehtien ja kukkien muodonmuutoksissa. Lehdille muodostuu kloroottisia täpliä. Virukset tuovat kasveja tuholaisille tai siirtävät ne tartunnan saaneilla työkaluilla. Tehokasta ainetta viroosin hoitoon ei vielä tunneta. Saastuneet kasvit on tuhottava.

Eläinten tuholaiset

Kilvet

Ne hyökkäävät aikuisiin kasveihin ja vahingoittavat lehtien imejiä. Kilven (kuuluu matoille) runko on suojattu vahaneritteillä kilven muotoisena. Aikuinen pysyy yhdessä paikassa koko elämänsä ajan. Jos havaitsemme pienen esiintymän, poistamme ne mekaanisesti hankaamalla niitä ensin saippuavedellä. Jos havaitaan suuri määrä , levitämme hyönteismyrkkyä toistuvasti vuorotellen vaikuttavaa ainetta. Lisää vahaan kostutusainetta suihkeeseen.

Puklice

Ne myös vahingoittavat orkideoita imemällä vihannesmehut. Niiden esiintymisestä ilmoittavat kasvin erilaiset fysiologiset häiriöt. Puklice (kuuluu Worms) on taaksepäin peitetty vahalla eritteiden soikea tai pyöreä muoto. Pienen esiintymisen tapauksessa voimme tahrata tuholaiset alkoholilla ja poistaa ne mekaanisesti. Suurten esiintymien tapauksessa ruiskutamme hyönteismyrkkyillä , joita vaihdamme. Lisäämme suihkeeseen kostutusainetta.

Lehtikirvoja

Ne loisivat maanpäällisissä kasvien osissa - lehdissä, varret ja kukat. Pumppaamalla suuren määrän mehua ne estävät orkideoita kasvamasta terveinä. Fosfaattiorgaanisia hyönteismyrkkyjä käytetään toistuvasti ruiskutuksessa ja niitä on kierrettävä.

Juurikirvat

He hyökkäävät orkideoiden maanalaisiin osiin, jotka vahingoittavat mustalaisia. Organofosfaattihyönteismyrkkyjä levitetään vuorotellen.

Punkit

Niitä esiintyy pääasiassa lehtien alapuolella. Hieno seitti kiinnittää huomion niiden läsnäoloon ja siihen, että lehdet ovat pölyisiä. Ne lisääntyvät hyvin nopeasti ja saavat ruiskutuskestävyyden. Toimenpiteisiin on ryhdyttävä välittömästi. On tarpeen poistaa ja tuhota saastuneet kasvin osat. Akarisidisia suihkeita käytetään toistuvasti punkkien hävittämiseen - ne on vaihdettava.

Orkideoiden ammattimainen jäljitelmä

Haitta kasvava orkideat meidän ilmasto-olosuhteissa on, että nämä kukkiin voi olla vain kasvanut sisätiloissa. Kuitenkin keinotekoisia orkideoiden jäljitelmiä, joita valmistetaan erittäin laajalla valikoimalla, voidaan helposti käyttää ulkopintojen viimeistelyyn .

Jäljitelmät eri lajia orkideoita voi ostaa eri versioita. Sekä ruukuissa kasvavina kasveina että myös yksittäisinä kukkivina oksina tai kauniiden seppeleiden muodossa . Kaikki tuotetut versiot ovat useita kokoja. Jäljitelmien yleisilme on erottamaton elävistä alkuperäisistä. Tekstiilejä käytetään yhdessä muovien kanssa terälehtien valmistuksessa. Varret, lehdet ja juuret on valmistettu laadukkaasta muovista uusinta tekniikkaa käyttäen. Sen ansiosta voit saada Orchid sijoittaa minne parhaaksi näet. Sinun ei tarvitse ottaa huomioon lämpötilaa, kosteutta, valoa. Toinen Orchid -jäljitelmien etu on, että missä tahansa ne on sijoitettu, ne eivät vaadi huoltoa . Heidän on vain pyyhittävä pöly pois ja huuhdeltava vedellä. Koska ne ovat pitkäikäisiä, ne ovat ehdottomasti hyvä valinta.