Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Monstera ja hänen sairautensa

Hirviöt ovat joukossa suosittuja sisätiloissa kasvatettuja koristekasveja. Niiden suosio perustuu pääasiassa niiden kauneuteen ja vaatimattomuuteen. Tyypilliset rei'itetyt lehdet ja juuret Tykkään arvata kaikkia. Toinen etu on, että hirviöt kasvavat hitaasti, joten elinympäristöä ei tarvitse muuttaa usein. Komeat vanhemmat kasvit esteettisesti erittäin sopiva koriste täydentävät suurempia sisätiloja. Tunnetuin ja viljellyin on Monstera deliciosa.

Mitä sinun pitäisi varoa kasvattaessasi hirviötä?

Sairaudet

Lehtipaikka

Se on yksi sairauksista, joista Mostery kärsii useimmiten. Jos lehtiin muodostuu ruskeita vetisiä täpliä, jotka suurenevat nopeasti, syy on liiallinen kosteus. Hirviöiden on tarjottava kuivempi ympäristö. Kaada kasvi suoraan alustalle äläkä kostuta lehtiä. Vähemmän saastuneet lehdet tulisi parantaa tällä tavalla. Voimakkaasti saastuneet lehdet on poistettava.

Jos laikkojen reunat muuttuvat keltaisiksi ja pisteiden pinnalle ilmestyy mustia täpliä, sieni -itiöt hyökkäävät Monsteraan. Taudin syy on se, että viljelyyn käytetään liian raskasta substraattia yhdessä Monsteryn liiallisen kastelun kanssa. Tauti voi tarttua myös muista lähellä olevista kasveista tai tartunnan saaneista työkaluista.

Käsittelemme kasvia kastamalla sitä vähemmän ja vain substraattiin. Käytämme läpäisevämpää alustaa, jossa on riittävä vedenpoistokerros ja kukkaruukku, jossa on tyhjennysreiät. Poistamme kaikki saastuneet lehdet ja käsittelemme kasvia toistuvalla ruiskutuksella (3-4 kertaa) noin 10 päivän välein.

Kun käytetään luonnollista greippimehuun perustuvaa valmistetta, käyttäjien mielipiteet sen tehokkuudesta vaihtelevat. Sitä pidetään tehokkaana, jos tauti diagnosoidaan varhaisessa vaiheessa ja ruiskutetaan välittömästi. Muuten vallitseva mielipide on, että se sopii erittäin hyvin kasvien ravinnon täydennykseksi. Hyviä tuloksia tämän taudin torjunnassa saadaan kemiallisen fungisidin käytön jälkeen.

Juurimätä

Tämän taudin aiheuttavat kasvien juurijärjestelmän sienet. Muotit muodostuvat nopeasti ja helposti lämpimässä ja erittäin kosteassa ympäristössä. Monsterissa tauti ilmenee lehdistä, jotka muuttuvat keltaisiksi ja varret pehmentyvät ja ruskistuvat. Koko kasvi kuihtuu vähitellen ja voi kuolla. Jos tunnistamme tämän taudin oireet ajoissa ja reagoimme välittömästi oikealla tavalla, voimme pelastaa kasvin. Kun kasvi on poistettu substraatista, on tarpeen tarkistaa juurijärjestelmän kunto. Jos juuret ovat ruskeat ja pehmeät, kasvia ei voida enää auttaa ja se on tuhottava. Jos kuitenkin havaitsemme, että suurin osa juurista on jäykkiä ja valkoisia , voimme aloittaa hoidon. Poistamme sairaat osat juurijärjestelmästä. Poistamme myös saastuneet lehdet ja varret. On myös tarpeen poistaa useita saastumattomia lehtiä, jotta varmistetaan tasapaino maanpäällisen osan ja juurien välillä. Istutamme kasvin uudelle alustalle. Kaada fenoliliuos .

Tuholaiset

Heinäkuu

Liian pimeässä paikassa kasvatetut hirviöt voivat olla matojen saastuttamia. Se on pieni valkoinen nisäkäshyönteinen, jonka rekisteröimme valkoisiksi pörröisiksi tuppeiksi lehtien varret ja alapinnat. Saastuneen kasvin lehdet kuihtuvat ja keltaiset. Jos tuholaisten esiintyminen havaittiin aikaisin, ne voidaan poistaa pyyhkimällä saastuneet osat perusteellisesti alkoholiin kostutetulla liinalla. Jos tämä ei auta tai hyökkäys on laajempi, käytämme hyönteismyrkkyä.

Punkit

Jos kasvatamme Monsteria ympäristössä, jossa on liian alhainen kosteus, siihen ilmestyy muita loisia - punkkeja. Punkit eivät ole hyönteisiä, vaan hämähäkkejä. Ne ovat hyvin pieniä, näkyvät vain suurennuslasilla. Rekisteröimme ensin niiden esiintymisen lehtien alapuolella olevan tyypillisen seittiverkon mukaan. Ne ovat väriltään punaisia ja ruokkivat kasvimehun imettämistä, mikä johtaa kasvin yleisen tilan heikkenemiseen. Punkkien torjunta ei ole helppoa. Punkit lisääntyvät nopeasti ja niistä tulee nopeasti vastustuskykyisiä torjunta -aineille, joten toistuvassa ruiskutuksessa on käytettävä eri tehoaineita sisältäviä torjunta -aineita. On tärkeää poistaa ja tuhota saastuneet lehdet. Kosteutta on lisättävä vastaavasti.

Merkkejä hirviöiden epäasianmukaisesta viljelystä

Haalistuneet pienet lehdet ja hidas kasvu

On erittäin todennäköistä, että kasvi on vähän valoa. Varjo ei sovi hänelle.

Lehtien ruskeat reunat

Syynä voi olla hyvin kuiva ilma. Poistan ongelman kastelemalla laitoksen. Samanlaisia oireita esiintyy kasvilla, vaikka kukkaruukku olisi liian pieni.

Lehdissä ei ole reikiä

Tämä on normaalia nuorille lehdille. Muuten se voi johtua valon ja ravinteiden puutteesta. Korkeammille kasveille on tarpeen työntää ilmajuuret substraattiin tai varmistaa, että ne kasvavat tuki- sammalsauvaksi.

Lehtien reunat rypistyneet

Tämä osoittaa lämmön ja valon puutetta talvella.

Vaalean keltaiset lehdet, joissa on valkoisia täpliä

Todennäköisin syy on liiallinen valo.

Putoavat lehdet

On normaalia, että vanhempien kasvien alemmat lehdet putoavat. Jos lehdet putoavat useammin, syy voi olla vakava ongelma. Katsomme ylempiä lehtiä. Jos ne muuttuvat ruskeiksi ja kuivuvat ennen putoamista, syy on korkea lämpötila. Useimmiten talvella, jos kasvit sijoitetaan pattereiden lähelle.

Lehtien keltaisuus

Jos lehdet muuttuvat keltaisiksi eivätkä mätäne, syy on ravinteiden puute. Lehdet muuttuvat keltaisiksi, pehmentyvät ja mätää ilmestyy - syy on liikaa vettä.

Ammattimaiset jäljitelmäkasvit

Monstera on yksi suosituimmista huonekasveista. Lehtien tyypillinen, erittäin koristeellinen muoto on erottamaton osa monia asuin- ja yleishyödyllisiä sisätiloja . Sopivien viljelyolosuhteiden tarve rajoittaa kuitenkin edelleen niiden käyttöä. Monsteraa ammattimaisena jäljitelmänä valmistetaan useita malleja ja kokoja. Jokainen kiinnostunut valitsee varmasti omansa koosta 40-200 cm. Erittäin mukavat ovat erilliset lehdet ja keinotekoiset jänteet. Monstery -riippukoristeet sammalpallossa ovat houkuttelevia. Suosituimpien ja yleisimpien Monstery deliciosan lisäksi tuotetaan myös muiden jäljitelmiä vaativampien lajien viljelyyn. Sopivista materiaaleista valmistetaan myös laaja valikoima keinotekoisia hirviöitä, jotka on suunniteltu ulkokäyttöön. Niiden laatu takaa pitkäaikaisen säänkestävyyden.