Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Magnolia ja sen tuholaiset

Edellisissä kohdissa on kuvattu Magnolian kanssa esiintyvän taudin oireet ja kulku. Näitä olivat antraknoosi, kloroosi, hometta, verticillium wilt ja vihreät lehtipisteet. Selitimme, mikä on näiden sairauksien syy, kuinka diagnosoida ja hoitaa ne oikein. Kerroimme myös, miten näitä sairauksia voidaan estää.

Kuitenkin voi olla tilanne, jossa Magnolia kuihtuu, kuihtuu. Oksien, lehtien, silmujen ja kukkien kehitys pysähtyy. Lehdet kiertyvät ja muuttavat väriä, kuivuvat. Lehdissä näkyy eri värejä. Pinnoitteet ja hämähäkinseitit ilmestyvät. Nämä muutokset eivät kuitenkaan johdu sairauksista, vaan erilaisista tuholaisista. Erityisesti vähemmän kokeneilla Magnolia -viljelijöillä voi olla vaikeuksia määrittää näiden muutosten syy. Numeroon perehtymisen helpottamiseksi esittelemme näissä Magnolia -sairauksia käsittelevissä artikkeleissa yksittäisiä tuholaistyyppejä.

Tuholaiset

Koristekasveja, mukaan lukien Magnoliat, hyökkäävät tavalliset tuholaiset. Eri hyönteislajit tai muut eläimet loistavat niillä aiheuttaen heille erilaisia vahinkoja. Ne eivät kuitenkaan olennaisesti vaaranna Magnolian yleistä tilaa. Keskustelemme siitä, miten se vaikuttaa kasveihin, jos punkit, tupsut ja kirvat hyökkäävät siihen. Tietenkin selitämme, mikä auttaa näiden loisten torjunnassa.

Täitä

Tämä hyönteislaji on yksi Magnolian yleisimmistä ja tunnetuimmista tuholaisista. Se on pieni nisäkäshyönteinen, jonka runko on tyypillisesti tilaa vievä. Kirvat ovat enimmäkseen vihreitä, mutta voivat olla myös harmaita, mustia tai oransseja. Ne lisääntyvät hyvin nopeasti. Ne hyökkäävät kasvien ja silmujen pehmytkudosten kimppuun. Kasvin kirvitartunta vaikuttaa sen yleiseen ulkonäköön. Kasvi heikkenee, kuihtuu, sen lehdet muuttuvat keltaisiksi. Koska kirvat imevät enemmän mehuja kuin kuluttavat, lehtiin ilmestyy tahmea neste - hunaja. Näissä makeissa eritteissä voi vähitellen esiintyä sieniä, jotka aiheuttavat mustaa hometta . Kirvat voivat myös levittää virustauteja .

Magnolian pelastamiseksi ja parantamiseksi suihkutamme kirvaliuoksella - sopivia hyönteismyrkkyjä. Voimme valita hyönteismyrkkyjä kemiallisesti tai luonnollisesti. Suihkutus voidaan toistaa tarvittaessa.

Punkit

Jos punkit ovat kesyttäneet Magnoliasi , voit havaita niiden läsnäolon seuraavilla merkeillä:

Sopivat olosuhteet punkkeille ovat lämpimässä ja kuivassa ympäristössä.

Punkit ovat niin pieniä, että voit tarkkailla niitä vain suurennuslasilla. Ne lisääntyvät kuitenkin hyvin nopeasti. Ne eivät kuulu hyönteisiin - he ovat hämähäkkejä. Ne ruokkivat kasvismehua. Ne eivät aiheuta suoraa kasvien kuolemaan, mutta vahingoittamalla lehtiä ne heikentävät niiden elinvoimaa. Tartunnan saaneiden kasvien hoito ei ole helppoa. Punkit tulevat nopeasti vastustuskykyisiksi torjunta -aineille. Käyttämällä kemiallisia torjunta -aineita tuhoamme myös punkkeja ruokkivia saalistajia, nimittäin:

On parempi käyttää luonnollisia torjunta-aineita ja myös saalistuspunkkeja. Magnolian tartunnan saaneet osat on poistettava ja tuhottava välittömästi. Niitä ei saa missään tapauksessa käyttää kompostissa.

Tupsut

Tämän nisäkäs hyönteinen on pieni kapea runko pitkä max. 3 mm. Sille on ominaista kaksi paria kapeita, värittömiä siipiä, joiden reunat näyttävät kuluneilta - tästä nimi. Lajista riippuen aikuisten tupsut ovat väriltään kellanruskeita tai mustia. Niiden rungossa voi kuitenkin olla myös valkoisia, punaisia tai mustia merkintöjä. Toukat muistuttavat aikuisia, mutta niillä ei ole siipiä. Tupsut vahingoittavat kasveja imemällä kasvimehuja. Kasvien saastuneille osille ilmestyy pieniä täpliä ja kuoppia. Nämä hyönteiset voivat aiheuttaa virustauteja kasveissa siirtämällä viruksia. Kasvien käsittely on aloitettava välittömästi tuholaisen havaitsemisen jälkeen. Parafiiniöljyihin perustuvat valmisteet soveltuvat käytettäväksi. Kemiallisessa suojauksessa käytetään hyönteismyrkkyjä , jotka on levitettävä 3-4 kertaa 5-6 päivän välein. On suositeltavaa käyttää eri vaikuttavia aineita sisältäviä suihkeita, koska tämäntyyppinen tuholainen saa suhteellisen nopeasti vastustuskykyä hyönteismyrkkyille.

Magnolioiden ammattimaiset jäljitelmät

Jäljitelmätuotteiden selvä etu on, että ne voidaan sijoittaa mihin tahansa ulkoilmaan. Ei ole tarpeen ottaa huomioon, ovatko valitut elinympäristöt sopivia olosuhteita minkä tahansa kasvin kasvattamiseen. On mahdollista valita jäljitelmä kasveista, joita ei voida kasvattaa maassamme, tai sen viljely on erittäin vaativaa. Jäljitelmät ovat esteettisesti korkealla tasolla. Kun ostat, voit heti valita oikean muodon ja koon. Valmistukseen käytetyn materiaalin ansiosta ne ovat helppohoitoisia ja kestävät todella pitkään ilman visuaalisia muutoksia.