Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Magnolia ja sen sairaudet

Magnoliat ovat puiden koristepensaat, jotka ovat saamassa yhä enemmän suosiota koristekasvien viljelijöiden keskuudessa. Magnolioiden kauneus puhuu niiden kauneudesta kukinnan aikaan, kun niitä sirotellaan lukuisilla kukilla kirkkaissa punaisissa, vaaleanpunaisissa, keltaisissa ja valkoisissa sävyissä.

Tällä hetkellä - varhain keväällä - useimmat koristepuut eivät vieläkään kukoista. Ne myös herättävät huomiota tyypillisellä makealla aromillaan. Kukinnan jälkeen niiden kauniit suuret lehdet erottuvat ja kasvukauden päättymisen jälkeen niillä on mielenkiintoisia hedelmiä.

Vaikka magnolia on kestävä eikä kovin vaativa puu, se välttää silti sairauksia ja tuholaisia .

Nyt joitakin magnolia -sairauksia

Magnolioiden antraknoosi

Tässä taudissa lehtien molemmilla puolilla esiintyy jopa 3 mm: n kokoisia mustia täpliä. Ne voivat myös muodostaa pronssinruskeita tai punaisia täpliä värillisellä reunalla - tämä osoittaa, että kasvi on saastunut Botrytis cinerea , Cercospora handelii tai Pestalotia spp . Tauti iskee kasveja, jotka on istutettu viileään ja kosteaan paikkaan. Tämä sairaus voidaan estää hyvällä viemäröinnillä, ilmanvaihdon varmistamisella ja vaurioituneiden kasvinosien varhaisella poistamisella. Kastelua, joka kosteuttaa lehtiä, tulee välttää, koska läsnä oleva kosteus voi aiheuttaa antraknoosia . Jos tämä tauti havaitaan, on tarpeen suorittaa suojaava kemiallinen suihke jollain tuotteella lehtien värjäytymistä varten. Suihke on toistettava tarvittaessa 14 päivän kuluttua - 2-3 kertaa.

Verticillium wilt

Tämän taudin aiheuttavat sienet Verticillium dahliae ja Verticillium albotrum . Sairauteen liittyy lehtien kuihtuminen , jotka aluksi muuttuvat keltaisiksi, reunat ovat ruskeat ja lehdet näyttävät ruskettuneilta. Vähitellen myös oksille ilmestyy ruskeita pilkkuja. Tyypillinen tälle taudille on juurien musta väri . Tässä taudissa pensas tai puu voi kuihtua kokonaan. Tartunta tarttuu kasteluvedellä, tartunnan saaneilla kasvinosilla, maaperällä, työkaluilla. Tämä sairaus voidaan estää varmistamalla, ettei juurille ole mekaanisia vaurioita. Suuri määrä maaperää ei muutu kerralla, ja erityisesti tartunnan saaneet kasvit poistetaan ajoissa. Kemiallinen suoja fungisidillä ei ole tehokasta. Jos tauti toistuu, on siirryttävä Magnolia -lajien viljelyyn, joka sopii paremmin paikkaan.

Vihreät pilkulliset lehdet

Lehtien vihreä pilkku on toinen sairaus, joka voi vaikuttaa Magnoliaan . Sen aiheuttaa levät Cephaleuros virescens . Nämä levät aiheuttavat sairauksia kasveille, joilla on nahkaiset lehdet, mukaan lukien magnoliat. Se, että kasvi on saanut tämän taudin, voidaan todeta siitä, että lehdet muodostavat oranssin, ruskean, harmaan tai jopa vihreän läiskän, jonka halkaisija on noin 5 mm. Lehdet kärsivät pääasiassa, mutta infektio voi ilmetä myös oksilla, jotka ovat pysähtyneet ja niille muodostuu vaurioita. Tartunta leviää sadevedestä ja kukoistaa eniten kosteassa lämpimässä ympäristössä. Hyvä maaperän kuivatus ja oikea ilmavirta suojaavat tautia vastaan. Kupari-pohjainen suihkeita käytetään kemiallista suojausta.

Chlorosis magnolia

Se on fysiologinen keltaisuus, se on koko kasvin sairaus. Lehdet muuttuvat kelta-vihreistä keltaisiksi. Joskus lehtien suonet pysyvät vihreinä ja loput muuttuvat keltaisiksi. Kalsium on yleinen kloroosi Magnoliassa. Kalsioosi   ilmenee yleensä kuumina kesinä, mutta kevät on ollut sateinen. Tämä sairaus aiheuttaa liikaa kalsiumia maaperässä. Kalsium lisää emäksistä reaktiota, mikä estää kasvia imemästä rautaa riittävässä määrin. Rauta tarvitsee kasvin fotosynteesiin . Sopimatonta kalsiummaata voidaan käsitellä lisäämällä lannoitteeseen ammoniumsulfaattia , suurta määrää turvetta tai pieniä annoksia jauhemaista rikkiä . Kasvien kastelu liuoksella, joka sisältää orgaanisia rautayhdisteitä - lignohumaatteja - auttaa nopeammin. Aiemmin käytettiin rautasulfaattiliuoksen ( vihreä asteikko) lisäämistä juurijärjestelmään. Puu voi saada nopeaa apua myös ruiskuttamalla nopeasti imeytyvän raudan sisältöä.

Magnolia jauhe

Tauti ilmenee valkoisena jauhemaisena pinnoitteena, erityisesti nuorten lehtien. Lehdet muuttuvat ruskeiksi ja alkavat pudota. Saastuneen puun hoitoon on käytettävä hyvää sienitautien suihketta. Toistamme sen 2–3 kertaa 7–10 päivän välein. Kasvit kärsivät hometta , joka istutetaan sopimattomiin elinympäristöihin, joissa se on liian kuuma. Toinen syy on heikko ilmavirta kruunussa. Sopivampi kuin sairaan kasvin hoito on sopiva ennaltaehkäisy. On tarpeen estää itiöiden leviäminen, mikä voidaan varmistaa pitämällä kasviympäristö puhtaana - ilman rikkaruohoja, pudonneita lehtiä ja kasvijäämiä. Parempi ilmankierto voidaan varmistaa poistamalla ylimääräiset oksat.

Magnolia -lehtien tiputtelu

Cladosporium, Pseudomonas syringae ja Septoria voivat aiheuttaa toisen Magnolia -taudin , nimittäin Magnolia -lehtipisteen. Tämän taudin puhkeaminen ilmenee pieninä mustina tai violetteina täplinä. Taudin edetessä täplät suurenevat vähitellen, ja täplillä on valkoinen keskus ja tumman violetti marginaali. Kemiallista suojaa varten on sopivaa ja tehokasta käyttää yhtä suihkeista lehtipistettä vastaan. Ruiskutus on aloitettava heti, kun havaitaan sairauden merkkejä. Suihke on toistettava 2-3 kertaa, vielä kahden viikon kuluttua. Koska tämä tauti esiintyy pääasiassa märissä puutarhoissa , joissa olosuhteet ovat sen alkuperälle ja kehitykselle sopivimmat, asianmukainen kastelu on sopiva suoja. Taudista tartunnan saaneiden lehtien oikea-aikainen poistaminen on myös erittäin tärkeää. On myös tarpeen varmistaa hyvä ilmankierto kruunussa poistamalla ylimääräiset ja sotkeutuneet oksat.

Magnolian ammattimaiset jäljitelmät

Olemme kuvanneet Magnoliaa aiheuttavia sairauksia huomattavia ongelmia. Tästä seuraa, että taudin oikea ja oikea -aikainen diagnosointi ei ole täysin helppoa. Ei ole helppoa soveltaa suosikkikasvin oikeaa käsittelyä riittävässä määrin. Tämä voi johtaa kohtalokkaisiin seurauksiin - kuolemaan. Ehkä kannattaa harkita vaihtoehtoa, joka säästää aikaa ja energiaa. Sen avulla voimme saada illuusion suosikkikasvista jopa paikoissa, joissa sitä ei ole mahdollista kasvattaa - sinulla on oltava "aina vihreä" kukkivan Magnolian haara missä tahansa sisätiloissa. Kun nautit eteeristä öljyä tuoksuna, illuusio on täydellinen. Ammattimaiseen jäljittelyyn sijoittaminen on edullista ja pitkäaikaista. Nykyään ne eivät ole halventavia, nimeltään tekokukkia . Tuotannossa käytettyjen materiaalien ansiosta niiden pitkäikäisyys on taattu riippumatta siitä, onko "tehdasalue" sisä- vai ulkopuoli .