Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Kypros ja sen sairaudet

Kypros (lat. Cupressus ) on tyylikäs ikivihreä puu. Kyproksen perheen puut ja pensaat kasvoivat maan päällä muinaisina aikoina. He olivat täällä ennen ensimmäisten lehtipuiden ilmestymistä. Cyprusy -suku kuuluu Cypressaceae -perheeseen (lat. Cupressaceae ), johon kuuluu myös Cypruštekov-, Tují-, Borievok -suvut, mutta myös kuuluisa Sequoias. Koska Kypros tulee Välimereltä, sääolosuhteemme voivat vaikuttaa haitallisesti niiden kasvuun. Siitä huolimatta Kyprosta kasvatetaan maassamme melko laajalti, istutetaan ulkona, mutta myös ruukuissa sopivana esteettisenä lisäyksenä terasseille ja parvekkeille. Kyproksen viljelyssä tehdyt virheet voivat johtua näiden puiden taudeista tai tuholaisten saastuttamista. Rekisteröimme ensimmäiset oireet vaa'alla - neulat.

Sairaudet

Juurimätä

Jos olemme istuttaneet Kyproksen paikkoihin, joissa on liikaa maaperän kosteutta , on hyvin todennäköistä, että niissä näkyy juuren mätä ajan mittaan. Tämän taudin aiheuttavat sienet , joiden olosuhteet kosteassa maaperässä sopivat elämään ja lisääntymiseen. Tämän taudin ehkäisemiseksi Kyproksen istutuksessa on oltava varovainen. Käytä istutettaessa terveitä, kemiallisesti käsiteltyjä taimia ja valitse elinympäristö, joka ei ole liian kostea, tai säädä maaperää sopivilla kuivatustoimenpiteillä. Kun kastelu, varmistamme, että emme ylitäytön Kyprosta.

Tämän taudin oireet heijastuvat kasvin yleiseen tilaan. Kasvu heikkenee, asteikot muuttuvat vähitellen keltaisiksi ruskeiksi. Versot ja kokonaiset oksat kuivuvat. Juuren kaula muuttuu ruosteiseksi tummanruskeaksi. Kypros murenee ja kuolee ennemmin tai myöhemmin.

Kun hoidamme tätä Kyproksen tautia, meidän on hoidettava juurijärjestelmää. Sairastuneet juuret ovat väriltään ruskeasta mustaan. Jos havaitsemme, että suurin osa juurista on sairaita - ne ovat mutaisia, Kyprosta ei voida pelastaa. Puu on poltettava. Jos suurin osa juurista on terveitä, poistamme sairaat osat terveistä - kiinteistä osista. Käsittelemme juurien terveitä osia riittävästi fungisidisella liuoksella, ja jos puun koko sallii sen, siirrämme sen toiseen, sopivampaan paikkaan. Poistamme myös kaikki taudilla merkityt osat Kyproksen maanpäällisestä osasta. Poistamme myös osan terveistä oksista säilyttääksesi tasapainon heikentyneen juurijärjestelmän ja maanpäällisen osan välillä.

Vaakojen ruskeuttaminen ja kuivaus

Tämä sairaus esiintyy suhteellisen usein nuoremmilla yksilöillä. Ensimmäiset oireet näkyvät nuorella Kyproksella keskellä kesää. Alemmilla haaroilla vaa'an yläpuolelle ilmestyy keltaisia täpliä, jotka muuttuvat vähitellen ruskeiksi. Asteikot näyttävät palaneilta. Ennaltaehkäisevä suoja on oikean viljelyjärjestelmän noudattaminen - etenkin veden osalta. Käytämme ennaltaehkäisyyn, mutta myös jo tartunnan saaneen Kyproksen hoitoon sopivaa sienitautien torjunta -ainetta. Poistamme vahingoittuneet osat.

Toinen syy tautiin, jossa neulat kuivataan ruskeiksi ja kuolevat Kyproksella, on Kabatina thujae -sieni -infektio. Hedelmäsatoon elimet näiden sienten ovat mustia, mutta niin pieniä, että niiden läsnäolo voidaan havaita perusteellinen tarkastus. Useimmiten tauti vaikuttaa vain pieniin kasvien osiin, mutta jos infektio on vakava, koko kasvi voi kuolla. Hoidon aikana on tarpeen poistaa ja tuhota sairaat osat. Käsittelemme vaurioituneita alueita fungisidisella liuoksella.

Jos Kypros on saastunut Pestalotia funerea -sienellä, tämä ilmenee vaa'an kellastumisena ja ruskeantumisena sekä asteittaisena heikkenemisenä. Tämä tauti esiintyy todennäköisemmin henkilöillä, jotka ovat heikentyneet väärän viljelyn vuoksi. Vaurioituneet osat on poistettava ja ruiskutettava sienitautien torjunta -aineella. On tarpeen poistaa viljelyn puutteet, jotka johtivat puun heikkenemiseen.

Kuitenkin kuvatut oireet voivat esiintyä myös kasveissa muista syistä. Tämä voi johtua erityyppisistä eläinten tuholaisista tai Kyproksen virheellisestä viljelystä. Kuitenkin tästä seuraavissa osioissa.

Ammattimaiset jäljitelmät sypressistä

Kuten olemme havainneet, jopa Kypros ja muut Kyproksen perheen kasvit eivät vältä sairauksia. Kasvatettaessa on otettava huomioon monia tekijöitä, jotka on otettava huomioon sopivaa elinympäristöä valittaessa. Emme voi sijoittaa laitosta sinne, minne uskomme sen sopivan. Kun istutetaan vapaasti, mutta myös kasvatettaessa pienempiä yksilöitä ruukkuihin, on myös huolehdittava siitä, etteivät infektiot vaaranna muita koristekasveja tai hyödyllisiä kasveja. Käyttämällä Kyproksen, Tujan, Kyproksen ja Borievokin jäljitelmiä meillä ei ole monia ongelmia . Ulottuvuudeltaan (jopa 210 cm) ne soveltuvat myös vapaan istutuksen jäljittelyyn, ja pieninä yksilöinä eri tyyppisissä ja värisissä ruukuissa niitä käytetään yhä enemmän sisustuksen kaunistamiseen. Yhdessä eteeristen öljyjen kanssa todellisuuden illuusio on täydellinen. Huollon aikana on tarpeen vain pyyhkiä pöly keinotekoisesta Kyproksesta ja huuhdella se silloin tällöin. PE- ja PVC -pohjaiset materiaalit takaavat pitkäaikaisen NONSTOP -käytön ulkona, vuodenajasta ja sääolosuhteista riippumatta.