Ota meihin yhteyttä info@hk-green.eu

Begonia ja sen sairaudet

Kaunis koristekasvi. Se sopii kasvattamiseen säiliöissä ja laatikoissa parvekkeilla, sisätiloissa mutta myös kukkapenkeissä. Kasvi, jossa on lähes 1000 lajia. Kasvi, jota kasvatetaan sekä kauniiden kukkien että houkuttelevien lehtien vuoksi - tämä on Begonia.

Kuitenkin sairauksia esiintyy myös tässä ei kovin vaativassa ja erittäin suositussa kasvissa. Se, että kasvi sairastuu, hyökkää tuholaisten kimppuun tai kärsii muista vaivoista, on melkein aina sen viljelijöiden vahingoksi. Ne aiheuttavat kasvien ongelmia, joko istuttamalla väärään maaperään, asettamalla liian voimakkaaseen auringonvaloon, riittämättömään ilmanvaihtoon tai väärään kasteluun ja kasvien ravitsemukseen.

On olemassa useita merkkejä siitä, että kasvi ei ole oikeassa ja ne näkyvät pian. Kasvi on vähemmän tärkeä. Varret roikkuvat. Lehdet tahraavat tai menettävät värin. Lehtien reunat ovat kuivat. Lehdet kiertyvät ja menettävät alkuperäisen muodonsa. Jokainen näistä ilmenemismuodoista merkitsee erilaista ongelmaa laitokselle.

Begonian vaarallisimpia sairauksia ovat sienet, sienitaudit ja viruksen aiheuttamat sairaudet.

Harmaa hometta - botrytis cinerea

Se näyttää harmaalta pinnoitteelta, joka voi esiintyä missä tahansa kasvin osassa - lehdissä, varret, silmut ja kukat. Koska tämä sieni hyökkää lähinnä kasveja pehmeillä lehdillä, se hyökkää usein myös Begonioita vastaan.

Ruskeita täpliä esiintyy myös saastuneiden kasvien lehdillä. Jos tämä tauti havaitaan, kasvi on erotettava muista, kaikki tartunnan saaneet kasvinosat on poistettava ja tuhottava, ja sienille on levitettävä sienitautia ruiskuttamalla. On myös tarpeen poistaa saastunut maaperä. Se on sopivin siirtää uudelle alustalle. Lisäviljelyn aikana meidän on vähennettävä kastelua ja kastetta. Laitos hyötyy myös paremmasta ilmanvaihdosta.

Hometta

Tämä tauti ei ole niin yleinen kuin harmaa home ja aiheuttaa se on primitiivinen sieni -organismi - sieni. Saastuneen kasvin lehtien pinnalle muodostuu pölyinen valkoinen sakka. Toisin kuin harmaa home, tällä taudilla ei ole niin vakavia seurauksia saastuneelle kasville. Jos sitä kuitenkin laiminlyödään, se voi levitä myös varret ja kukat. Lehdet, jotka kärsivät eniten, on poistettava ja sienille torjuttava torjunta -aine. Lehdet voidaan myös pölyttää varovasti rikkiä . Laitoksen ympärillä olevaa ilmanvaihtoa on parannettava.

Virukset

Nämä ovat hyvin pieniä hiukkasia, joita voimme havaita vain elektronimikroskoopilla. Virukset ovat solunsisäisiä loisia. Useat oireet varoittavat meitä siitä, että kasvi on viruksen tartuttama. Esimerkiksi kasvien kasvu hidastuu ja lehtien varret muodostavat outoja muotoja. Lehdille muodostuu vaaleampia tai jopa keltaisia raitoja. Värillisiin lehtiin muodostuu valkoisia täpliä. Kasvi olisi voinut saada tartunnan ostohetkellä tai tartunnan saivat hyönteiset - esim. kirvoja . Infektio voidaan välittää myös substraatin tai työkalun avulla. Jos olet varma, että diagnoosisi on oikea, sairas kasvi on hävitettävä ja tuhottava. Ei ole parannuskeinoa. Viruksilta suojaamiseksi on tarpeen poistaa nisäkkäiden hyönteiset ja desinfioida maaperä.